Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ForceRegenerateThumbnails has a deprecated constructor in /home/viezeregels/releases/20150728150141/app/www/content/plugins/force-regenerate-thumbnails/force-regenerate-thumbnails.php on line 44

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/viezeregels/releases/20150728150141/app/www/wp/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/viezeregels/releases/20150728150141/app/www/wp/wp-includes/plugin.php on line 601
Windparken, goedkope stroom - Vieze Regels

De vieze regel die mijn duurzaam initatief in de weg staat

Windparken, goedkope stroom

Het is gebruikelijk dat windparken door investeerders worden betaald, en dat hun rendement met SDE subsidie wordt gerealiseerd.
Ook burgers mogen vaak financieel participeren. Maar ze zijn dan gedwongen investeerder te zijn.
Eigenlijk dwingt deze regel burgers om windpark huisjesmelker te worden, en metvde SDE subsidie hun eigen rendement te betalen.

Gun het burgers een kavel koop-windpark te kopen voor eigen gebruik. Daarmee wekken ze dan hun eigen stroom op, voor de kostprijs. Die is 4 cent, waarvan 2 cent per kWh operationele kosten.
SDE overbodig.

Met zo’n lage prijs voor stroom, is het goedkoper om het huis met een elektrische warmtepomp te verwarmen, ipv met aardgas.

Dus verander de regel dat huishoudens stroom kopen in dat ze die zelf duurzaam mogen opwekken. De EU komt ook met dat recht.

Zet vervolgens een windparken plan op voor mer dan 100 MW rondom Amsterdam, verkoop opties aan de inwoners.
En maak er een RijksCoordinatie Project. Wegens de maatschappelijke relevantie.
Dan kan devprovincie het niet meer blokkeren.

Arme gezinnen kunnen een kavel koop windpark financieren met een duurzaamheidslening. En de gemeente kan sociale dienst klanten een kavel in bruikleen geven, dat is goedkoper dan hun commerciële stroom betalen.
Op deze manier wordt elk huishouden een beetje energie ondernemer

Henk Daalder - Eindhoven
« Bekijk alle suggesties